Ahşap Teşhir Ekipmanı Çeşitleri
Ahşap teşhir ekipmanları çeşitleri nelerdir konusu gıda sektöründe oldukça kullanılmasından ötürü bir hayli merak ediliyor. Teşhir ekipmanları genel olarak incelenecek olduğu zaman ürünlerin müşterilere karşı sunulması için tercih edilen kaplara verilen isim denilse de yeri oluyor. Genel kapsamda incelemeler yapılacak olduğu zaman gıda sektöründe daha çok tercih edilen teşhir ekipmanları gıdaların bir yandan bayatlamalarına engel olmak için tercih edilir. Bir yandan da daha uzun muhafaza edilmesine olanak sunan sağlam, hava almalarına engel olacak şekilde tasarımları öne çıkıyor. Kullanılacak olan ürünlere uygun olan ekipmanların tercih edilmesi söz konusu olmazsa genel olarak birçok ürünlerde bayatlamalar meydana gelmesine neden olabilir. Bu durum da satıcıların büyük zararlar elde etmesine neden olabilir.
Ahşap teşhir ekipmanları genel olarak müşterilerin ürünlere temas etmeden ürünleri görmelerine yardımcı olurken bir yandan da hijyen kurallarına göre daha sağlıklı muhafaza edilmesine olanak sunuyor
Teşhir Ekipmanlarının Çeşitleri
Teşhir ekipmanları ürünleri çeşitleri detaylı incelenecek olduğu zaman birçok ürün yer alacaktır. Bu ürünler arasında;
- Bakliyat için
- Baharat için
- Kuruyemiş için
- Şekerleme için
- Yaş yemiş için
- Lokum, helva ve köme için tercih edilen birçok alternatif vardır
Her bir ürünün biri birinden farklı olan bir kullanım alanı yer alıyor. Böyle olmasından ötürü de her bir ürün için uygun olan ürünlerin, alanına uygun üretilen teşhir elemanları ile paketlenmeleri önemli oluyor. Bunun tam aksi halde durumlar meydana geldiği zaman da ürünlerde bayatlama, böceklenme ya da farklı sorunlar meydana gelmesine neden olabiliyor. Böyle anlarda da satıcıların daha çok kar edelim derken zarar etmelerini de beraberinde getirebilir
Kuruyemiş Teşhir Ekipmanları
Kuruyemiş ürünlerinin taze kalabilmesi için özel koruma gerekiyor. Fakat hava ile temas edilmesi gibi durumunda kolay bir şekilde bayatlayan ve bu yüzden de tazeliklerini kayıp eden hassas ürünler olduğunu bilmek maalesef ki sorunları beraberinde getirir. Bundan ötürü de böyle sorunların önüne geçmeyi başarmak için özel olarak tasarlanan kuruyemiş teşhir ekipmanı tercih etmek daha iyi olacaktır.
Bakliyat Teşhir Ekipmanları
Bakliyat teşhir ekipmanları birçok gıda sektöründe satışların yapıldğı bakliyat ürünlerinin satışları sırasında ürünlerin daha sağlıklı ve daha taze kalmalarına olarak sunar. Bu yüzden de özel olarak tasarımları yapılan ekipmanlar tercih edilmelidir.
Lokum, Helva ve Koöme Teşhir Ekipmanları
Lokum, helva ve köme gibi kategoride yer alan tüm ürünlerin daha iyi bir şekilde tazeliklerini korumayı başarmak satıcılar için bir hayli önemli noktada yer alıyor. Bu süreçlerde lokum, helva ve köme teşhir ekipmanları ile satışa çıkarıldıkları gözlenenürünlerin tazeliklerini korumayı başarabilmek ömürleri uzatmak öncelikli olması gerekir.
Yaş Yemiş Ekipmanları
Yaş yemiş sınıflarında yer alan tüm ürünlerin çabuk bozulma konusuna çok yatkın olan ürünler olduğunu bilmek öncelikli olmalıdır. Bu kategoride yer alan ürünler genel olarak hava yanı sıra nem ve güneşlerin zararlı ışınlardan korunması gerektiğine dikkat etmek de öncelikli olmak gerekiyor. Bu sayedeböyle anların önlerine geçmek için dış etkilerden korumayı başarmak için yaş yemiş teşhir ekipmanları kullanmak öncelikli olması gerekiyor.
Şekerleme Teşhir Ekipmanları
Şekerleme alanında yer alan olan ürünlerin hassas ürünler olarak yer aldıklarını bilmek ve bunları göz ardı etmemek öncelikli olması gerekir. Bunların ilk olarak önlerine geçerken daha uzun taze kalarak şekerlemeleri hava, nem ve zararlı olan ışınlardan korunması adına şekerleme teşhir ekipmanları tercih edilmesi öncelikli olmalıdır.