Blog

Masif Ahşap Kova25.10.2019

Ahşabın saf ve doğal haline masif ahşap adı verilir. Yani ağaç kesildikten sonra, hiçbir işlem görmemiş halidir. Tamamen doğal olması, hiçbir yapıştırıcı ve kimyasal madde içermemesi, gıda ürünlerinin teşhirinde, bu malzemeden yapılan ürünlerin tercih edilmesini sağlamıştır. Masif ahşap kova ürünü de özellikle yaş ve kuru gıda teşhirinde birçok işletme tarafından…

Ayrıntılar

Ahşap Baharat Kovası19.10.2019

Özellikle baharat ve kuru bakliyat gibi ürünleri, ahşap malzemenin tercih edilmesi gerekir. Nedeni ise ahşabın doğal bir koruyucu olması ve birçok olumsuz unsurdan etkilenmemesidir. Ancak ahşap malzemenin de zayıf yanları vardır. Ahşap baharat kovası , nemden etkilenir. Baharat, kuru bakliyat ve kahvaltılık ürünleri saklamak için üretilen ahşap kovaların yararları: Doğal…

Ayrıntılar

Pleksi Nedir?03.10.2019

Saydam ve yarısaydam türleri bulunan plastik cam ürünlerine, pleksi adı verilir. Diğer tüm plastik türlerinde olduğu gibi petrol ürünlerinden, kimyasal işlemler yardımıyla elde edilir. Hammadde olarak genellikle 1,5-2,5 milimetre kalınlıkta levhalar halinde üretilirler. Pleksi ürününün tipik özellikleri şunlardır: (C5O2H8)n kimyasal formülüne sahiptir. Santimetreküp başına 1,18 gram yoğunluktadır. 160 derece sıcaklıkta…

Ayrıntılar

Bakliyat Kovası01.01.1970

Bakliyatlar, kuruyemişlerde olduğu gibi hava olmayan ortamlarda saklanmalıdır. Kuru bakliyatlar, her ne kadar uzun bir süre dayansa da, hava aldıkları müddetçe bakteri ve kurtların tehdidi altındadırlar. Eğer ev ortamında saklama yapılacaksa, plastik malzemeden yapılan saklama kapları, teşhir ürünü olarak sergileneceklerse, plastik bakliyat kovası gibi malzemelerde saklanması gereklidir. Bakliyatlar, doğrudan güneş…

Ayrıntılar